Thursday, 19 April 2018


De Macaron, een tough cookie om te maken.
Deze in allerlei vrolijke kleuren te maken koekjes staan er om bekend dat ze lastig te maken zijn.
Negen jaar geleden (zie eerdere post) lukte het mij pas na 5 pogingen om het gewenste resultaat te behalen (ik weet nog dat ik een vreugde dansje maakte bij het zien van het perfecte koekje). Negen jaar lang heb ik mij er niet meer aan gewaagd. Tot vandaag. Vandaag lukte het zowaar meteen terwijl ik mij al had voorbereid op een teleurstelling.

Uit de oven kwam echter de perfecte macaron: krokant van buiten, een beetje taai van binnen én voorzien van een "voetje". Yes!

De vullingen van bijgaande afbeeldingen zijn witte chocola ganache en aardbeien mascarpone. Heerlijk. 
Van de 2 werkwijzen waarop je de merengue maakt, Franse of Italiaanse merengue, blijkt de Italiaanse manier, waarbij de suiker verhit wordt, voor mij nog het beste te werken. 


No comments: